Om Scouterna

Anmälningslänk STÖRRE:

För dig som är upptäckare eller äventyrare finns här länken till sommarens scoutläger i Värmland. För mer info om lägret, besök storre2024.se

Länk till anmälan

 

I Scouterna gör vi unga redo för livet, genom att arbeta i små grupper, patruller, där alla får synas och vara delaktiga. I patrullerna lär sig scouterna att samarbeta, leda andra och att visa hänsyn. Vi lär oss genom att göra och våga misslyckas och prova igen. Vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Naturen erbjuder fantastiska upplevelser och skapar utmaningar för patrullens samarbetsförmåga.

I scouterna kan man göra nästan vad som helst. En filmkväll, paddling eller ett besök på tivoli är scouting, när vi gör det på vårt sätt… med scoutmetoden! Metoden består av sju delar som alla bör ingå i en scoutaktivitet. Läs mer om scoutmetoden här.

Det finns olika åldersgrupper som är uppdelade efter vilken årskull du går i. Information om respektive åldersgrupp hittar du här.

Prova på scouting! Kom och upplev vår scoutverksamhet, det går bra att ”prova på” några gånger och där efter bestämma om du vill fortsätta.

Om du är förälder till en scout och vill hjälpa till med något eller har idéer om vad föräldrar kan bidra med i verksamheten är du välkommen att kontakta någon av oss ledare.

Vår scoutkår tillhör Equmeniascout som är en del av Scouterna i Sverige och den världsvida scoutrörelsen.

Rulla till toppen